Beste bezoeker; waarschijnlijk bent u op deze pagina terecht gekomen omdat u op zoek bent naar een nieuwe school voor uw zoon of dochter. Hij of zij gaat voor het eerst naar de basisschool of gaat dus verlaten en is klaar voor het middelbare onderwijs. Wat voor school u ook naar op zoek bent, uit eigen ervaring weet ik hoe stressvol het kiezen van de juiste school kan zijn.

U kunt nog zoveel scholen bezoeken maar overal wordt u, bijna, hetzelfde verhaal verteld. De vragen die u stelt zullen over het algemeen positief worden beantwoord. Heeft u kind met een beetje extra zorg of aandacht nodig? Geen probleem. Tot het inderdaad zover komt een uw kind inderdaad de extra aandacht nodig heeft, dan laten scholen het helaas maar al te vaak afweten.

Je zou zeggen dan kijk ik online naar de Cito scores en de rapportages van de school inspectie. Hoewel dat zeker iets is wat u niet moet nalaten voordat u een school kiest zeggen, vooral, de Cito scores van een school niet alles. Helaas heb ik zelf meegemaakt dat er scholen zijn die hun Cito scores hoog houden door een kind dat, bijvoorbeeld door ziekte, extra hulp nodig heeft van school te sturen. Dit omdat de prestaties van het kind door ziekte achteruit gingen en dit de Cito scores van de school zou beïnvloeden.

Uiteindelijk draait het bij scholen ook gewoon om geld. Meer leerlingen betekend meer inkomsten. Lagere Cito scores heeft invloed op het aantal nieuwe leerlingen en dus ook op de inkomsten.

Hoe krijgt u nu eerlijke onafhankelijke informatie over hoe het er echt aan toe gaat binnen scholen? Allereerst natuurlijk vanuit uw eigen netwerk, vrienden en/of kennissen die een zoon of dochter op die school heeft. Daarnaast kunt u eens bij het schoolplein gaan kijken in een pauze, hoe gaat het er dan aan toe? Hoe is het toezicht? Uiteindelijk zijn dit jaar kleine beetjes informatie en de school die goed is voor de zoon of dochter van uw vrienden hoeft niet goed te zijn voor uw zoon of dochter.

Om een goed, duidelijk en eerlijk beeld te krijgen van de scholen in uw omgeving is deze site gestart. Het doel is om ouders in contact te laten komen met zo veel mogelijk andere ouders om vragen te kunnen stellen en elkaar te kunnen helpen. Ook kunt u, als uw zoon of dochter al op een school zit, een review achterlaten om andere ouders te helpen. Met de informatie op deze site vind u gemakkelijk welke scholen er bij u in de buurt zijn met informatie over de scholen die u gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Uiteraard kost u dit als ouder niets.

Ter verduidelijking; Wij zijn 100% onafhankelijk en op geen enkele wijze gelieerd met een van de scholen, de overheid of enig andere belanghebbende partij. Iedere school die een account heeft op deze pagina betaald hier hetzelfde voor. Met uitzondering van betaalde advertenties en “featured” posities zullen wij nooit zoek resultaten be├»nvloeden om een bepaalde school meer aandacht te geven. Zowel advertenties als “featured” plaatsen op de website zijn betaald en zullen duidelijk wordem aangegeven.